About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts of the system and expound.

Contact Info

123/A, Miranda City Likaoli Prikano, Dope United States

+0989 7876 9865 9

info@example.com

Interview Eneida Delgado Silva, praktijkhouder SANE Psychologen

Van éénpitter naar 7 vestigingen, ja het kan! Je leest over het hoe-en-waarom in dit interview de secretaris van Psyzorg Hoflanden Eneida Delgado Silva, eigenaar van Sane Psychologen.

“Mijn motto is: Alles inzetten wat nodig is om een positieve beweging bij de cliënt teweeg te brengen.”

Wat is de reden dat je als vrijgevestigde psycholoog bent gaan werken?

Tien jaar geleden besloot ik als vrijgevestigde GZ psycholoog te gaan werken. Daarvoor heb ik 8 jaar binnen de GGZ voor grote instellingen gewerkt. Ik had het in principe naar mijn zin bij mijn werkgevers, maar ik had ook de behoefte aan wat meer vrijheid. Daarnaast wilde ik meer ruimte om zorg te bieden aan een doelgroep, waarvan ik het idee had dat die minder goed bereikt werden; cliënten met een migranten achtergrond.

Ik vond het belangrijk de zorg te kunnen bieden op een manier die bij mij paste en waarvan ik het idee had dat het wel zou kunnen aanslaan bij deze doelgroep, namelijk laagdrempelig en met een holistische insteek

Je bent inmiddels uitgegroeid van éénpitter tot een grote praktijk met 7 vestigingen en een welzijnstak. Hoe is dat zo gekomen?

Ja dat is inderdaad anders gegaan dat ik mij had voorgesteld. Ik had dit niet in gedachten toen ik 10 jaar geleden begon. Ik wilde enkel de zorg bieden op een manier die bij mij paste en waarvan ik geloofde dat het zou werken. Een vorm die niet gefocust is op moeilijkheden en problemen maar gericht op oplossingen.

Mijn motto is: Alles inzetten wat nodig is om een positieve beweging bij de cliënt teweeg te brengen. Het werk heeft blijkbaar voor zichzelf gesproken, want via mond-op-mond reclame werd de cliëntenstroom steeds groter, waardoor het uiteindelijk te groot werd voor mij alleen om het te dragen. Ik trok collega’s aan en zocht ook nieuwe locaties om het werk te doen. Zo is Sane uiteindelijk gegroeid naar een organisatie met 20 medewerkers en 7 locaties.

Aangezien onze cliënten vaak ook kampen met veel psychosociale problemen hebben we ook een welzijnstak opgericht, SANE WELZIJN, zodat we onze cliënten ook met deze problemen kunnen begeleiden. We merken dat dit erg goed werkt. Cliënten blijven hierdoor niet onnodig bij ons hangen vanwege psychische klachten die het gevolg zijn van psychosociale problemen, die onopgelost blijven. Daardoor kunnen we alsnog werkzaam blijven binnen de Generalistische basis GGZ waarin ik in geloof.

Je bent naast een welzijnstak ook bezig met een mogelijke vrouwenopvang. Hoe komt je op zo’n idee?

Vanwege onze welzijnstak zijn wij steeds meer betrokken geraakt bij de wijken waarin wij gevestigd zijn. De bewoners weten ons in toenemende mate te vinden, voor het helpen met het lezen van brieven of invullen van formulieren en begeleiding naar afspraken bij de gemeente of instanties. Door mond- op- mond reclame melden mensen met diverse problemen zich bij ons aan en zo zijn wij ook in toenemende mate in aanraking gekomen met mensen, die geen vast woonadres hebben. Dit zijn de zogenaamde bankslapers.

Voor ons was dit nog een onbekend terrein. Wij dachten dat wij onze cliënten konden begeleiden naar opvang en het uiteindelijk verkrijgen van een eigen woning maar dit bleek niet zo makkelijk als we gedacht hadden. De daklozen problematiek in Rotterdam is een stuk groter dan dat wij ingeschat hadden. We bleven zitten met veel cliënten die geen eigen woonadres hadden en hierdoor ook moeilijk aan een baan en/of inkomen konden komen. De problemen stapelen zich op en als hulpverleners raakte dit ons diep. We werden geconfronteerd met schrijnende gevallen, zoals zwangere vrouwen met kleine kinderen die nergens terecht konden. Wij vroegen ons toen af of wij niet iets konden betekenen voor deze doelgroep.

Zo is stichting Loïs ontstaan gericht op het creëren voor opvang voor vrouwen met kinderen, waarin veel aandacht zal zijn voor de ego versterking van deze vrouwen. Momenteel zijn wij ernstig op zoek naar een geschikte locatie om dit project te realiseren.

Hoe zorg je dat je de kwaliteit van de zorg op peil houdt?

Kwaliteit van zorg staat bij mij voorop. Binnen de organisatie is er veel aandacht voor deskundigheidsbevordering in company maar ook bezoeken we verschillende congressen en proberen we op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons werkveld. De aansluiting bij Psyzorg Hoflanden helpt hier ook bij. Zo houden we contacten met andere vrijgevestigden.

Bij het bieden van zorg vind ik het daarnaast heel belangrijk om zoveel mogelijk dicht bij onszelf te blijven en ons niet te laten leiden door extern opgelegd beleid, vragen of verzoeken. De cliënt staat voorop.

Hoe behoud jij je motivatie voor je werk?

Dicht bij mezelf te blijven en het werk niet enkel te laten afhangen van cliëntcontacten maar te beseffen dat wij deel uitmaken van een groot geheel. Ik wil hierin een bijdrage leveren, door kennis te delen, maar ook door niet blindelings met de grote stroom mee te gaan. Ik vind het juist uitdagend om buiten de bekende wegen op zoek te gaan naar oplossingen. Ik geloof heilig in het volgende: Als je steeds hetzelfde blijft doen, zal je ook steeds hetzelfde resultaat behalen. Werkt het niet, probeer dan wat anders. En als het dan ook nog eens blijkt te werken?… ja dat  maakt mijn werk leuk!

Waarom vind je het belangrijk om bij Psyzorg Hoflanden aangesloten te zijn?

Psyzorg Hoflanden is de plek voor vrijgevestigde psychologen in Zuid-Holland die een succesvolle praktijk willen starten, behouden en/of uitbreiden. Psyzorg Hoflanden draagt bij aan contacten met andere vrijgevestigden. Zo kan er kennis gedeeld worden over het reilen en zeilen binnen een eigen praktijk en hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden en het vergroot je netwerk in de eigen regio. Binnen de coöperatie kun je om hulp vragen bij het opstarten en/of uitbreiden van jouw praktijk en we doen kennisdeling door middel van interne scholingen.

Een ander belangrijk voordeel is dat we ervoor zorgen dat we up to date blijven en steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. We helpen elkaar ook met webdesigners, juridisch advies en andere zaken waar wij als psychologen liever niet mee bezig zijn.

Door ons te verenigen kunnen we eveneens in gesprek komen met zorgverzekeraars, gemeenten en huisartsenorganisaties. We vertegenwoordigen een collectief en dat communiceert een stuk makkelijker. Samen sta je echt altijd sterker.

Welke tip kan je een vrijgevestigde psycholoog die graag net als jij wil uitbreiden geven?

Ten eerste; Het begint en eindigt met het doen van iets waar je in gelooft en op jouw drijfveren. Want uiteindelijk zal de passie voor wat jij doet je verder helpen en je staande houden. Mijn ervaring is dat wanneer je gelooft in wat je doet het werk voor zich zal spreken en wanneer dit gebeurt kan het niet anders dan dat het werk naar je toe zal komen.

Ten tweede; Wanneer jouw praktijk volstroomt met cliënten , dan betekent het dat je iets te bieden hebt. In plaats van te werken met wachtlijsten is het ook een idee om na te denken hoe je deze wachtlijsten zou kunnen inkorten. Dit is de start van de uitbreiding.

De rest komt dan neer op het ZIEN van een probleem, het DURVEN dromen over mogelijke oplossingen en uiteindelijk te besluiten om het te DOEN!

Door een netwerk om je heen te hebben die je kan helpen bij het beantwoorden van jouw vragen, het wegnemen van bepaalde twijfels, waarmee je kan sparren vergemakkelijkt het bovenstaand proces. Hierbij kan Psyzorg Hoflanden helpen. Zowel bij het zetten van de 1e stap om een eigen praktijk te starten als bij het uitbreiden van een praktijk.

Geef een reactie